Bitcoin’s Price Steadies als DeFi steelt de show

Bitcoin’s prijs zit behoorlijk op 11.075 dollar terwijl de DeFi-manie ontstaat.

Terwijl DeFi investeerders trekt met verhalen van 1000% jaarlijkse opbrengsten, is Bitcoin, de oorspronkelijke cryptocurrency en nog steeds veruit de grootste door marktkapitalisatie, eindelijk stabiel. Het heeft het grootste deel van de maand doorgebracht chugging langs op $11.000-give of nemen honderd dollar. De huidige prijs is $11.075.

Na de val van ongeveer $12.000 tot $10.000 na 1 september bleef de prijs van Bitcoin de rest van de maand op peil. Het bracht de daaropvolgende twee weken door met wafeltjes tussen de $10.200 en $10.600 voordat het langzaam opliep tot hoogtij op $11.000. Sindsdien heeft de prijs van de munt een gestage groei laten zien, niet onder de $10.700.

Ondertussen, DeFi-dat de gedecentraliseerde financiën, de overkoepelende term voor niet-bewarende financiële producten bekend voor, onder andere, het produceren van gekke-hoge rendementen in de afgelopen paar maanden–draait over in het zand.

Neem nieuwkomer $UNI, gedecentraliseerde uitwisseling Uniswap’s nieuwe token dat in prijs sinds zijn lancering op Woensdag, aan $6.63 heeft verdubbeld. Of $BAL, de bestuursmunt van een vergelijkbare gedecentraliseerde beurs, Balancer, die ‘s nachts met 14% is gedaald tot $18,52.

Toch is de relatieve stabiliteit van Bitcoin misschien geen reden om te vieren. Historisch gezien daalt de prijs van Bitcoin in september. En rond deze tijd vorig jaar begon het lelijk te worden.

Tussen 19 augustus en 28 september 2019 ging de prijstrap van Bitcoin Profit omlaag van $11.000 naar een drempel van net boven de $8.000. In de resterende maanden van dat jaar werden de handelsvolumes volatieler. Medio december was de prijs op $6.640 uitgekomen, een niveau dat sinds de vorige berenmarkt niet meer is vertoond.

Blockchain analysefirma Chainalysis schreef de prijsdaling van vorig jaar gedeeltelijk toe aan de multi-miljard dollar-cryptocurrencyzwendel, PlusToken. Het bedrijf zei dat de witwastactiek van de oplichterij een belangrijke bijdrage leverde aan de verkoop van Bitcoin in het vierde kwartaal.

Het lijkt erop dat in tijden van relatieve wereldwijde stabiliteit, de prijs van Bitcoin volatiel is. Dit jaar, terwijl de wereld verbrandt en de bevolking ziek wordt door een tweede golf van de coronaviruspandemie, is de prijs van Bitcoin stabiel. Vreemd.

Related Posts